Den lokala hyresgästföreningen Fikonet har tre föreningslokaler som vi förvaltar åt Hyresgästföreningen ( det är de som står på hyreskontraktet ) 

Det är: 

Samlingslokalen på Barnängsgatan 44 a

Hobbylokalen på Barnängsgatan 42

Dessutom har vi ett snickeri som ligger på Tengdahlsgatan 17-19

Bra att veta:
Förutsättningen för att få ha föreningslokaler är att det finns en lokal hyresgästförening och en styrelse som tar ansvar för lokalerna – och det finns det. 

Lokalerna förvaltas och sköts om av oss, dvs föreningen själva. Skulle det inte finnas en lokal hyresgästförening – så skulle det inte finnas några föreningslokaler som går att hyra för fester och kalas för de boende i kvarteret när det inte pågår föreningsaktiviteter där. Därför – bli medlem om du inte redan är det! Då har du också dragit ditt ”strå” till stacken!

Svenska Bostäder är bara hyresvärd, precis som för vilken lägenhet eller företagslokal som helst i Fikonet, och har ingenting med uthyrning, utlån av föreningslokalerna att göra. Det sköter vår lokalgrupp och våra lokalansvariga.

Om man blir putt för att lokalerna stängs ner pga smittrisk under pandemin eller annat – så är det oftast ett beslut som hyresgästföreningen centralt har tagit. Svenska Bostäder har i alla fall ingenting med de besluten att göra. Alltså kan man inte ringa och klaga hos kundtjänst på Svenska Bostäder om lokalerna är upptagna eller stängda.

Det är oftast inte heller lokalgruppens beslut. Föreningen är väldigt måna om våra frivilliga i lokalgruppen – som på sin egen fritid ställer upp ideellt och fixar med nycklar, kontrakt och fejar och fixar för dig, mig och våra grannar i kvarteret. 

Det är en självklarhet att du i dina kontakter kring hyra / lån av föreningslokalerna håller god ton och visar respekt genom att inte kontakta om uthyrningsförfrågan på sena kvällar, i ottan eller på nätter.. och naturligtvis följer du det som står på kontraktet som du skriver under vid hyra / lån. Inte minst att det är rent och städat efter dig.

Samlingslokalens huvudsakliga syfte är att skapa gemenskap. Det är en föreningslokal för den lokala hyresgästföreningens aktiviteter. Men när lokalerna är lediga så får medlemmar i kvarteret Fikonet hyra dem för fester och kalas. Lokalerna varken hyrs eller lånas ut till andra än föreningens medlemmar som bor i kvarteret Fikonet. Man kan alltså inte hyra lokalerna om man har flyttat från kvarteret. Vill man starta en aktivitetsgrupp, bokcirkel eller annat, ska alla boende i kvarteret ges möjlighet att delta i aktiviteten. Det är förutsättningen för att få tillgång till lokalerna. Självklart behöver du inte bjuda hela kvarteret på din fest eller barnens kalas – men det är en helt annan sak.

( Lokalerna får inte hyras ut till kommersiell verksamhet enligt Hyresgästföreningens stadgar. Vill man hyra en lokal till sitt företag får man kontakta Svenska Bostäders lokaluthyrning, och det är inget som har med lokala hyresgästföreningens föreningslokaler att göra )

 

Lokaluthyrning

Boende i kvarteret Fikonet har möjlighet att hyra våra föreningslokaler till fest och kalas när föreningen inte har egna aktiviteter där. Vi har också sju picknickbord med 6 platser per bord, samt 29 picknickstolar att hyra ut.

Vänligen – Visa hänsyn, respekt och uppskattning mot våra lokaluthyrare och borrmaskinsutlånare som ställer upp på sin egen fritid och gör det här helt ideellt. Vi tycker att de är helt fantastiska – och förutsätter att du i dina kontakter med dem visar att du också tycker det.

LOKALHYRA: 200:- PER LOKAL / DAG , FRÅN 10.00 – 10.00 DAGEN EFTER
BORD OCH ELLER STOLAR : 100:- FÖR 1 ELLER FLER BORD OCH / ELLER STOLAR – SAMMA PRIS.

 

 

OBS! Har du fått nyckeln till lokalen du hyrt i ”förväg”? Det innebär inte att du har ensam tillgång till lokalen en dag extra. Det kan pågå andra aktiviteter i lokalen dagen innan din hyresdag börjar.
Vill man ha ensam tillgång till lokalen för att förbereda dagen innan – då hyr man helt enkelt två dar istället för en.

 
LOKALANSVARIG FÖR SAMLINGSLOKALEN PÅ BARNÄNGSGATAN 44 A

Susanne Rudbeck, Barnängsgatan 42 – sms’a till 070 606 11 12 mellan kl 10:00 – 17:00 eller maila till susannesth@hotmail.com
Janne Wigren, Tengdahlsgatan 19 – sms’a till 070 – 601 07 10 mellan 10:00 – 17:00 eller maila till wigren.janne@gmail.com

 

LOKALANSVARIG FÖR HOBBYLOKALEN PÅ BARNÄNGSGATAN 42

Janne Wigren, Tengdahlsgatan 19 – sms’a till 070 – 601 0710 mellan 10:00 – 17:00 eller maila till wigren.janne@gmail.com
Susanne Rudbeck, Barnängsgatan 42 – sms’a till 070 606 11 12 mellan 10:00 – 17:00 eller maila till susannesth@hotmail.com

Hobbylokalen går att låna gratis om man vill spela pingis. Det går också att låna lilla hobbyrummet för att spela brädspel – det finns tex ett Schackspel där.

Man har INTE hela Hobbylokalen helt för sig själv. Det kan pågå flera aktiviteter samtidigt i de olika rummen så – samsas är ett nyckelord och man plockar iordning, tömmer sopor och städar efter sig när man går därifrån. Städskåpet finns i lilla pentryt.

Vill man låna ateljén för att måla så måste man kontakta ateljégruppen för att komma överens om lämpliga tider. Se kontaktlista över ansvariga under ”kontakter”

Barn och ungdomar under 18 år får under inga som helst omständigheter vistas själva i någon av våra lokaler.

Det som finns i lokalen skall också stanna där. Det material och maskiner som tillhör våra aktivitetsgrupper är inget som man får röra. Du har fått ett förtroende när du lånar lokalen – missbruka inte det.

SNICKIS PÅ TENGDAHLSGATAN 17 – 19
Evy Green, Tengdahlsgatan 17. Bokning – sms’a till 070 438 57 57
Orson Sutherland – Tengdahlsgatan 23, ansvarig för underhåll sms 070 311 00 77